Ingyenjeggyel csalogatják a gyerekeket a vadászati kiállításra

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 27.

Belpol

Az utazásukat is fizetik.

"Ezen a rendezvényen ott van minden iskola helye!” - így indul a kormány, pontosabban a Kovács Zoltán kormánybiztos által küldött iskoláknak szánt levél, amelyben arról írnak, hogy ingyenes utazást és jegyeket biztosítanak a gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek a Vadászati és Természeti Világkiállításra. A körlevélre a Párbeszéd poltikusa, Dorosz Dávid hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán.

Az ingyenjegyosztogatást "Fátyol Iskolaprogram" címszó alatt hirdető felhívásban azt írják, hogy a világkiállítás lesz az év legnagyobb természetvédelmi eseménye, ezért a rendezvényen ott van minden iskola helye. A röplap szerint a FÁTYOL Iskolaprogram nemcsak ingyenjegyet és utazást jelent, hanem külön a gyerkekenek tervezett programokat is.  Azoknak, akik részt vennének, előre, online kell regisztrálni. A részvételhez csoportlétszámot kell regisztálni és túravezető is kérhető a levél szerint. A MÁV pedig ingyenes vonatutat is biztosít, ha a résztvevők vonattal utaznának.

ITT A BIZONYÍTÉK: AZ INGYENJEGY MELLÉ ADOTT INGYEN UTAZÁSSAL MENTENÉK SEMJÉN VADÁSZATI KIÁLLÍTÁSÁT Korábban „legalább...

Posted by Dorosz Dávid on Thursday, August 26, 2021

Dorosz posztjában hozzáteszi, érdekes, hogy az ingyenjegyek híre valahogy lemaradt a világkiállítás honlapjáról is.

"Korábban „legalább egymillió” látogatót ígértek, így érdekes miért sunyítanak az ingyenes lehetőségről a „Fátyol Iskolaprogrammal. Vajon miért csak intézményvezetőknek küldenek levelet az ingyenes látogatási és utazási lehetőségről? Miért nem hirdetik a honlapjukon (és a Google szerint máshol sem), hogy az ingyen utazás mellé a FeHoVa PLUSZ és az OMÉK kiállítások rendezvényein is ingyen lehet részt venni? Szégyellik, hogy csak ingyenjeggyel és ingyenutazással tudják feltornázni a látogatószámot? Ha viszont elégedetlenek a látogatószámmal, miért keresnek havi kétmilliót a vadászkiállítás vezetői?" - írja.

Hozzáteszi, mivel a MÁV nem szerepel a rendezvény szponzorai között, az „ingyenes utazás” biztosan tovább terheli a vadászkiállítás 70 milliárdos költségvetését. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

Kesergő a két öszvérhez

A Három óriásplakát Ebbing határában és az Erőszakik rendezője minden próbálkozás során méterekkel emeli a lécet önmaga előtt, s – mint mindig – most is gond nélkül libben át felette. McDonagh ezúttal is egy elszigetelt atmoszférában kutatja az „emberi” jelző jelentéstartalmát, amelyet magasztalásként és sértésként egyaránt alkalmaz.

Elveszetten

  • SzSz

A rendező 2019-ben, a Házassági történet promókörútján vette újra kezébe középiskolás kora kedves könyvét, Don DeLillo Fehér zaját. Nem nehéz rájönni, miért épp akkor: a regény hősei egy misztikus esemény hatására hirtelen megkérdőjelezik saját szokásaikat, érzései­ket, sőt az egész életüket. Meglehet, hasonlóan érez egy filmrendező is, akinek szekere épp az Oscarig vezető, rögös és értelmetlen úton döcög.

Minden bizonytalan

A videókat és installációkat készítő szlovák képzőművész elsősorban az ún. átrajzolt, leg­inkább újságokban, könyvekben és képeslapokon talált képeken alapuló munkáival vált ismertté. E sikeres, több magángyűjteményben is megtalálható művek nemcsak az emlékeinkben élő, hanem nyomaiban még mindig fel-felbukkanó, a volt szovjet blokk lakói számára nagyon is ismerős vizuális és történeti hagyományait dolgozták fel és írták újra.

Kibontakozik lassan

Egy walesi bányászfaluban nőtt fel az idén 81 éves John Cale, de már gyerekkorában a zene iránt mutatott érdeklődést. Orgonált a helyi templomban, később brácsázni kezdett, azután Londonban, majd New Yorkban folytatott zenei tanulmányokat, ahol Aaron Copland volt a mestere.

Így is szép

A 18. század végén, a polgári hangverseny­élet hajnalán gyakran szerepelt ugyanazon a műsoron intim kamaramű, dal és nagyzenekari szimfónia, utóbbi gyakran több részletre bontva. Ezt a jótékony változatosságot idézte fel Keller András, aki nincs híján a kitűnő ötleteknek.

Elszáradt arcok

Felhajtás, a kínált holmi értékéhez képest túl nagy reklám: ezt jelenti a szerző negyedik regényének címe. A neonzöld szmájli és a betűk neonzöldje a borítón a könyvben felbukkanó árura, egy drogra utal. Az egyenmosoly a grafikai megoldásnak köszönhetően vibrál. Ez a látvány meg is alapozza az olvasmány­élményt, amelynek meghatározó vonulata a bizonytalanság.

Valóra vált álom

Az utókor korántsem elfogulatlan emlékezetében Horthy Miklós zömmel Magyarország kormányzójaként él, aki többnyire fess altengernagyi egyenruhában feszít, esetleg fehér lován léptet. Tette is mindezt 24 és fél éven keresztül, egy tengerrel nem bíró ország („király nélküli királyság”) államfőjeként.

Papás-mamás

Egy játszóházban, pontosabban egy játszóház előterében vagyunk, ahol egy egyedülálló apa és egy válófélben lévő anya várakozik a foglalkozáson lévő gyerekére. Bár kapcsolatuk kissé viharosan indul (gyermekeik összevesznek bent, és természetesen felelőst kell találni egy ilyen komoly helyzetben), de a hosszú közös várakozások alkalmával – mi sem természetesebb – összemelegednek. Eddig ideálisnak tűnik a helyzet, ugye?

Megalázva

Kedden ért véget a PDSZ meghirdette egyhetes országos, ún. gördülő pedagógussztrájk. A záróaktus a Szolidaritás Napja volt, amelyen a közoktatás szereplői mellett a szakképzési centrumok néhány intézményéből, valamint egyházi iskolákból is demonstráltak tanárok. 

Kezek az asztal felett

Jednou budem dál, jednou budem dál, jednou budem dál, já vím… – énekelte szombaton este kicsivel nyolc előtt a Vencel téren a spontán módon, mindenféle közösségi meghirdetés nélkül összeverődött sok száz fős tömeg. A megválasztott elnökként első televíziós interjújára a nemzeti múzeumba siető Petr Pavelt üdvözölték így.

Szégyen nélkül

Miközben a hajléktalan nők körében kifejezetten gyakoriak a nőgyógyászati problémák, az állami ellátáshoz való hozzáférésük finoman szólva is nehezített. A tavaly október óta működő traumatudatos nőgyógyászati rendelőben az egyszeri ellátásokon túl tartós segítséget és sokszor lelki támaszt is nyújtanak a nehéz helyzetű nőknek.