Itthon azt mondták, nincs baja, Bécsben megműtötték

  • narancs.hu
  • 2023. november 5.

Belpol

Három évig szenvedett egy magyar nő, mint kiderült, endometriózis miatt.

Három éven át szenvedett a fájdalomtól egy magyar nő, aki itthon több orvosnál is megfordult. Azt mondták, krónikus fájdalom szindróma a betegsége, végül Bécsben megállapították, hogy endometriózisa van és megműtötték – írja az atv.hu.

A beteg, Zinner Kármen beszámolt az ATV riportjában arról, hogyan küldték  pszichiátertől pszichiáterig, többször is megállapítva, hogy nincs semmi baja. Nőgyógyász is vizsgálta, és továbbra sem derült ki, mi a gond, miközben nyolc hónapon át antibiotikumkúrára szorult. 

Mivel nem volt pénze magánorvosra, specialistára, idén ősszel protekció és kapcsolat révén – mivel a férje osztrák – kijutott Bécsbe egy orvoshoz. Ott a vizsgálat eredményének ismeretében hamar megműtötték. El kellett távolítani a méhét, a petevezetékét. A vastagbél utolsó szakaszát is benőtte az endometriózis, ez okozott nála olyan görcsöket, hogy menni sem bírt – mondta az asszony.

 

Az ATV által megkérdezett egészségügyi szakértő, Rékassy Balázs azt mondta, ez a rendszer túlterheltsége miatt fordulhatott elő.

„Lehetek szerencsés és kerülhetek egy olyan orvoshoz, aki pihent és tud velem foglalkozni, és kerülhetek egy olyanhoz, aki nem ért ahhoz az esethez, fáradt, elfoglalt, szétesik. Mindez látszik is a magyar lakosság egészségi állapotán. Látványsürgősségi gyógyítást csinálunk és azt is későn” – mondta Rékassy Balázs. 

Szóba került, hogy a hosszú várólisták, a túlterheltség mellett az is gond, hogy a műtétek után a betegek sorsát nem követik. A rehabilitációs ellátások száma a koronavírus-járvány idején a felére esett vissza. 

Most kétszer akkora a műtétre várakozók száma Magyarországon, mint a járvány előtt volt: 48 ezer. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk