Lázasan keresik a megoldást a kieső HÉV-járművek pótlására

  • narancs.hu
  • 2024. október 19.

Belpol

Több ötlet is felmerült, de eddig egyik sem tűnik a legjobbnak. 

Nagy erőkkel keresik a megoldást a MÁV-HÉV Zrt.-nél a kieső HÉV-járművek pótlására, ugyanis januártól várhatóan 70 darab három-három kocsiból álló szerelvényt tudnak forgalomba helyezni a jelenlegi közlekedő 74-ből – írja a Népszava

A lap információi szerint az egyik megoldás a Siemens Desiro típusú dízelmotorvonata lehet, amit a ráckevei HÉV-vonalon kipróbáltak már. Bár a teszt nem sikerült jól, ugyanis két műszaki hiba is fellépett egy nap alatt. Felmerült, hogy hannoveri villamosokkal pótolják a kieső HÉV-eket, ehhez viszont át kellene építeni a peronokat, biztosító- és áramellátó rendszereket. 

„A 2024-es menetrendi szolgáltatáshoz szükséges HÉV motorvonat-állomány a jövő évben is rendelkezésre áll, így a járatainknál 2025 januárját követően sem lesz menetrendi változás; ugyanannyi HÉV, ugyanolyan gyakran, ugyanannyi férőhellyel közlekedik majd” – tájékoztatta a MÁV a lapot, ami azért furcsa, mert korábban elismerték, hogy a 2025-ben a koruk miatt négy motorvonatot is ki kell vonni a fogalomból.

Bokor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója szerint a MÁV arról tájékoztatta őket, hogy marad a jelenlegi menetrend, de ehhez nem fűztek magyarázatot. PEdig kértek információkat a kieső járművek pótlására vonatkozó tervről, de erre nem kaptak választ, ahogyan az infratruktúra felújítására, játművek beszerzésére vonatkozó kérdésekre sem. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk