Jakab Péter elmondta, miért nem adja vissza a parlamenti mandátumát

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 12.

Belpol

Két éve még mást gondolt a mandátumok visszaadásáról. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Jakab Péter kilépett a Jobbikból, a mandátumát azonban nem adja vissza.

„Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom. Kedves Marci, az utolsó kívánságodat ennek megfelelően teljesítem. Választok. Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!” – ezt a Facebookon közzétett, Gyöngyösi Mártonnak címzett nyílt levelében írta Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke.

A politikus Gyöngyösi szintén a közösségi oldalon közzé tett levelére reagált. A Jobbik jelenlegi elnöke ugyanis – reagálva arra a hírre, miszerint Jakab augusztus 20-án új pártot készül alapítani – felszólította elődjét, hogy ha ez a helyzet, lépjen ki és adja vissza a mandátumát.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom „meglepődöttség nélkül, de sajnálattal” vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását.

A Telex arról ír, hogy Jakab volt párttársa, Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke felemlegette, hogy Jakab 2020-ban még egész mást gondolt a mandátumok visszaadásáról. Amikor ugyanis Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea kiléptek a pártból, Jakab azt mondta, hogy: "Na, látja, ha valamiért, akkor a mandátumért vérzik a szívem. Hiszen nagyon sok kipróbált vidéki harcostársunk állna készen, hogy az első sorban, friss erőként küzdjön a rezsim ellen" - majd hozzátette:

Akik nem adják vissza a mandátumot, ezeket a harcostársakat veszik semmibe. Ez sokkal jobban bánt, mint az, hogy kevesebb pénzből gazdálkodunk.

A lap megkérdezte Jakabot erről, aki azt válaszolta, hogy 

először is, én nem a Jobbik listájáról, hanem közös ellenzéki listáról szereztem mandátumot minden ellenzéki szavazó jóvoltából.

Majd hozzátette: "Másrészt most egy olyan Jobbik-elnökség kéri vissza tőlem a mandátumot, amely a saját elnökét a tagsággal is szembemenve megpuccsolta, kiszolgálva ezzel a Fidesz érdekeit. Ha ezek után visszaadom a mandátumomat, az két dolgot eredményezne: a Fidesz erősödését, a valódi ellenzék gyengülését. Ezt a szívességet nem teszem meg a Fidesznek és a vele együttműködőknek. Maradok a nép pártján a parlamentben is!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.