Hvg.hu: Jakab Péter új pártot alapíthat, tovább hasad a Jobbik

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Belpol

Egyelőre sem a párt, sem Jakab nem fogalmaz egyértelműen, de minden jel arra mutat, hogy szakadás lesz a vége.

Küszöbön áll Jakab Péter és a Jobbik látványos szakítása, olyannyira, hogy a volt pártelnök hamarosan bejelenti: új pártot alapít – tette közzé a Hvg.hu meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Mint a lap írja,

az a pletyka kering, hogy Jakab már a bejelentés időpontját is kiválasztotta, augusztus 20-át, a helyszín pedig akár az aznapra – igaz, tőle teljesen függetlenül – szervezett országos gazdatüntetés budapesti fináléja is lehet.

A cikk szerint utóbbi logikus választás lenne a magát a „kisemberek”, és szlogenjének megfelelően a „Nép pártján állónak” bemutató, a kormány megszorító intézkedéseit hevesen bíráló Jakabtól.

A Hvg.hu megkérdezte az ügyben Jakab Pétert is, aki ugyan válaszolt, de abból nem derül ki egyértelműen, hogy mit fog tenni. Ami viszont biztos, hogy most még a Jobbik tagja, és ősszel is bent fog ülni a parlamentben – utóbbit jelenlegi pártja nevének említése nélkül válaszolta.

A Jobbik sajtóosztálya a lap megkeresésére azt közölte, nem tudják, mikor jelenti be a pártalapítást Jakab, „azonban azt hallottuk mi is, hogy Jakab Péter tanácsadója ez irányba tett előkészületeket azokat a korábbi regionális igazgatókat használva, akikkel 83 millió forint értékben kívánt szerződést kötni 4 évre – ez azonban az meghiúsult”. Hozzátették: „óva intjük Jakab Péter tanácsadóját, hogy az ellenzék megosztásán dolgozzon új párt vagy mozgalom alapításával”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk