Járó motorral várták a buszok a Békemenet résztvevőit

  • narancs.hu
  • 2021. október 24.

Belpol

Az Erzsébet tér környéki utcák dugig voltak buszokkal. 

A Népszava arról írt, hogy a nagy kapacitású járművek a miniszterelnök beszéde után járó motorral várták a Békemenetről visszatérő utasaikat a Ferenciek tere és a Blaha Lujza tér között, és a Magyar Hang munkatársa szerint az Erzsébet tér környéki utcákban is ez volt a helyzet, amiket elleptek az autóbuszok. 

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton polgárháborús hangulató beszédet mondott az október 23-i állami ünnepségen. Egyebek mellett azt mondta, „15 évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-et csináltak”, illetve hogy az egyik oldalon a „könnygázgránát, a vipera, a vízágyú” volt, míg a mások oldalon a becsapott nemzet, amelynek azt mondták, hogy „hazudtak reggel, délben, este”. 

A kormányfő beszédével párhuzamosan az ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltek is közös rendezvényt tartottak. Márki-Zay Péter, Orbán kihívója kompromisszumok nélküli szabad betekintést ígért az ügynökaktákba. Továbbá ha kormányra kerül, ki fogják adni Nikola Gruevszkit „és a többi, a Fidesz által ide telepített bűnözőt”, és el akarja számoltatni azokat is, „akik a piaci ár kétszereséért szerezték be a vakcinákat.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk