Javított Magyarország a Riporterek Határok Nélkül listáján

  • narancs.hu
  • 2022. május 3.

Belpol

Ettől még Magyarországon „problematikus” a sajtószabadság a szervezet szerint. 

A tavalyi 92. helyezésről a 85. helyre kúszott fel 180 ország közül Magyarország a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság-listáján – szúrta ki a hvg.hu

A hét helyet javító Magyarország továbbra is a „problematikus” államok csoportjába tartozik, az Európai Unión belül csak két országban (Bulgária, Görögország) tartják rosszabbnak a sajtó helyzetét. A tavalyinál jobb helyezést azzal magyarázzák, hogy jobban figyelembe van véve a sajtó szabadsága az interneten, illetve reménykeltő, hogy az uniós intézmények erőfeszítéseket tesznek a sajtószabadság megóvására. 

Ugyanakkor a lista állítása során a Fidesz újabb kétharmados győzelmét nem vették figyelembe, így annak hatásai csak a jövő évi listánál jelentkezhetnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk