Jogerősen börtönre ítélték a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főnökét

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Belpol

Galambos Lajos négy év letöltendőt kapott hivatali vesztegetés elfogadásáért és államtitoksértésért. Az ügy részletei maguk is titkosak.

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004 és 2007 közötti főigazgatját - írja a Magyar Nemzet.

Galambost hivatali vesztegetés elfogadása és államtitoksértés vádpontokban találták bűnösnek, de az ügy részletei nem ismertek, a tárgyalás és az ítélet indoklása is zárt ajtók mögött zajlott.

Jakubinyi Róbert másodrendű vádlott három év, Gyarmati György alezredes két év hat hónap börtönbüntetést kapott.

Galambost és Gyarmatit katonai rendfokozataiktól is megfosztották, és pénzbüntetést is kell fizetniük. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.