Jöhet az újabb nemzeti konzultáció

  • narancs.hu
  • 2024. október 14.

Belpol

A téma: „gazdasági semlegesség”. 

„Ha Magyarország semleges gazdaságpolitikát folytat, akkor az uniós átlag felett növekedhet a gazdaság. Ez jó alapot ad a kormánynak arra, hogy emelje a béreket, beindítsa a vállalkozásokat és új lakhatási intézkedéseket vezessen be. Ahogy minden fontos ügyről, erről is meg kell kérdezni az emberek véleményét. A frakcióülésen azt javasoltuk a kormánynak, hogy indítson nemzeti konzultációt” – közölte Kocsis Máté a Fidesz frakció-vezetője. 

Az atv.hu szerint az új gazdasági akcióterv intézkedései lesznek a nemzeti konzultáció középpontjában, vagyis az 1000 eurós minimálbér és az 1 milliós bruttó átlagbér. Kocsis a lapnak nyilatkozva elmondta, hiába jelentették ezeket be, a kérdés nem lefutott, mert terheket jelentenek a munkaadóknak, de nyilván egyetértenek az emberek ebben. 

 Kocsis szerint a magyar gazdaság kilátásai jók, a kormánypárti frakciók egységesek abban a kérdésben, hogy új eszközökre új gazdasági eszközökre van szükség, hogy a „gazdasági semlegességen” alapuló új gazdaságpolitika sikeres legyen.  Rossz hír, hogy ezzel párhuzamosan az európai vezetés egy kereskedelmi háborút vív és szeparációra van szükség. De a magyar álláspont ezzel szemben, hogy sem a Nyugattal, sem a Kelettel nem szabad a kereskedelmi kapcsolatokat megszakítani. 

Kocsis Máté azt mondta, hogy a tervezett intézkedések „húsbavágó kérdések” és a húsbavágó kérdésekről mindig kikérik az emberek véleményét – és van egy jó eszközük” , bejelentette:  azt javasolták a kormánynak hogy indítsanak nemzeti konzultációt a gazdasági semlegesség, a kkv-k támogatásáról, a tőkejuttatásukról.  Muszáj megkérdezni a béremelésekről is az embereket, megállapodás kell a munkaadókkal, a munkáltatókkal, de a munkáshiteltől is, ami szabadon felhasználható lenne, és nulla kamatozású lenne, mondta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk