Karácsony Orbánnak: Végre valahára

  • narancs.hu
  • 2024. október 14.

Belpol

A lakhatási probléma Budapestet érinti a legjobban, ebben kéri a főpolgármester a kormányfő segítségét. 

„Végre valahára. Az elmúlt napok miniszterelnöki nyilatkozatai alapján a kormány is belátni látszik, tarthatatlan a lakhatási helyzet, és ez elsősorban Budapestet érinti” – írja Karácsony Gergely a Facebookon. 

Mint fogalmaz, a lakásárak és a lakbérek gyors, a lakossági jövedelmek emelkedését jóval meghaladó növekedése Budapest és a budapestiek egyik legfontosabb problémája. „Ennek kapcsán írtam ma levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, mert egyik nyilatkozatában elejtett egy fél mondatot arról, hogy várja Budapest javaslatait. Hát, akkor tessék…”. 

Karácsony szerint konkrét programjai vannak a biztonságos, megfizethető bérlakás-szektor bővítésére, a kihasználatlan köztulajdonú épületek lakáscélú átalakítására és kiterjedt lakbér-támogatási rendszer elindítására. „Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb lakhatási programja 20 milliárd forint értékben. Megvalósításához már csak annyi kellene, hogy a kormány megjelentesse végre a kapcsolódó felhívásokat, hogy Budapest hozzáférjen a neki járó uniós forrásokhoz”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk