Jól fognak keresni a Karácsony által pozícióhoz segített szocik

  • narancs.hu
  • 2019. november 7.

Belpol

A Fővárosi Közgyűlés posztokat osztott. Gyurcsány volt miniszterei is jó pénzt visznek haza.

A Fővárosi Közgyűlés megválasztotta a budapesti önkormányzati cégek új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait - a 24.hu sorra vette, a rehabilitált szocialisták közül ki milyen pozícióban mennyit fog keresni a Karácsony-érában

Jöjjenek a szerencsés szocik és más pártállásúak bruttói:

Draskovics Tibor (Gyurcsány Ferenc egykori minisztere) - a BKK igazgatóságának elnökeként a minimálbér négyszeresét fogja kapni havonta, ez 644 ezer forintot jelent.

Draskovics Tibor

Draskovics Tibor

Fotó: MTI

Kolber István (volt szocialista miniszter, egykori MSZMP-s) - a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságába ül be havi 322 ezerért. Ugyanennyit tesz zsebre Bodnár Zoltán, a Liberálisok 2014-es főpolgármester-jelöltje is.

Tordai Csaba (a Bajnai-féle Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, az Átlátszó ex-tulajdonosa) a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnökeként 483 ezer forintot kap.

Katona Tamás (a Pénzügyminisztérium egykori államtitkára, az MSZP korábbi pártigazgatója) a BKV igazgatóságába ül be 322 ezer forintért.

Gál J. Zoltán (Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára, Karácsony kampányfőnöke) 483 ezer forintot kap a Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagjaként. Ugyanennyit kap Lakos Imre (egykori újbudai alpolgármester, az SZDSZ volt budapesti elnöke) is.

Élő Norbert (DK) a közgyűlésbe nem jutott be, de felügyelőbizottsági tagként havi 290 ezer forintot vihet haza.

Atkári János (Demszky Gábor korábbi helyettese, Tarlós István tanácsadója) havi 322 ezer forintot fog keresni a Fővárosi Csatornázási Művek igazgatóságában.

A lap megjegyzi, hogy "Karácsonyék egyik esetben sem a maximum összeget határozták meg, de a korábbinál magasabb fizetéseket, tehát megemelték a 2014-ben megszavazott, Tarlós-féle fizetéseket."

Figyelmébe ajánljuk