Jól működő állami cég kerül a Lázár-alapítványhoz

  • narancs.hu
  • 2023. október 31.

Belpol

Az ATEV Zrt. árbevétele évente 20-30 milliárd, szagára a vásárhelyiek is panaszkodnak.

Ingyenes vagyonjuttatásként a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak adná az állam az ATEV Zrt. többségi tulajdonát – írja a K-monitor a Facebookon.

A bejegyzés szerint az egyeztetés céljából október közepén közzétett salátatörvény-tervezetben olvasható, mit kap a Lázár János kuratóriumi elnök által felügyelt alapítvány, amelyet tavaly is megsegített az állam

A társadalmi egyeztetés lezárult, hamarosan benyújtják a törvényjavaslatot, az Országgyűlés dönt róla, és lezajlik a vagyonátadás.

A K-monitor emlékeztet, hogy az ATEV Zrt. 1949-ben alakult Állatifehérje Takarmányokat Előállító Vállalatként. 1993-ban lett részvénytársaság, ma 420 főt foglalkoztat, és továbbra is állati melléktermékek ártalmatlanításával, feldolgozásával foglalkozik, ami kiemelten fontos közegészségügyi, állategészségügyi, járványügyi, higiéniai, környezetvédelmi tevékenység. Évente 20-30 milliárdos árbevételt, milliárdos adózott eredményt produkáló cégről van szó, amely uniós agrártámogatást is kap. Ezért is tette szóvá a K-monitor, miért adja oda ingyen az állam az alapítványnak. 

 

Az, hogy Lázár Jánosnak, aki Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője, hatása lehet a jövőben az ATEV működésére, azért is érdekes, mert a város határában ATEV-telep működik, amelynek szagára évtizedek óta panaszkodnak a város lakói.

A cég igyekezett csökkenteni a kibocsátást, a jelenség mégis választási kampánytémává vált, a Facebookon vásárhelyiek ATEV-bűzt figyelő kontrollcsoport néven közösséget hoztak létre.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk