„Megszurkállak” – mondta a rendőr a külföldinek

  • narancs.hu
  • 2023. október 31.

Belpol

A BRFK vizsgálja az esetet, amelyről videófelvétel készült.

„Megszurkállak, aztán pislogsz majd kettőt”, ezt mondta október 18-án hajnalban egy rendőr a budapesti Kazinczy és a Wesselényi utca sarkán lévő Roni ABC mellett egy magyarul nem beszélő csoport tagjának – írja a 444.

Az esetről videókat készített egy járókelő. Az nem derül ki, miért intézkedtek a rendőrök a külföldiekkel szemben, de a felvételek készítőjének megjegyzésére a rendőr elismerte, hogy tényleg ezt ígérte a külföldinek, arra az esetre, ha nem viselkedik jól.

A rendőr később arra kérte a felvételek készítőjét, hogy törölje, amit rögzített, mert ha felhasználja, annak jogi következményei lesznek. Ő azonban a beszélgetés egy pontján rendőrt hívott a rendőrökre, az érkező rendőröknek elmondta, mi történt, és megmutatta nekik a videókat. A külföldiek addigra már elmentek. A hívásra megjelent rendőrök nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, felszólították a felvétel készítőjét, menjen haza. El is indult, de a felvételen látható rendőr és társa követte, és ismét arra próbálták rávenni, törölje a videókat.

A 444 kérdésére reagálva a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, nem elfogadható a rendőr viselkedése, és a főkapitány vizsgálatot rendelt el az ügyben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk