Jön, jön, jön: jövő héten jön a Fidesz kihelyezett frakcióülése!

  • narancs.hu
  • 2022. február 10.

Belpol

Szigorúan zárt ajtók mögött!

A február 21-vel kezdődő parlamenti tavaszi ülésszak előtt a jövő hét közepén - az előzetes tervek szerint Balatonfüreden - tartják a Fidesz szezonnyitó kihelyezett frakcióülését - mondták el fideszesek az atv.hu-nak.

A portál emlékeztet rá: az Európai Bíróság is ekkor - február 16-án - hirdet ítéletet a jogállamisági mechanizmusról, így felmerül a kérdés, vajon Orbán Viktor erről is beszél-e.

Mint arról mi is beszámoltunk, az EU Bíróság február 16-án délelőtt mondja ki a döntését abban a perben, amelyet a magyar és a lengyel kormány indított azt kérve, hogy a bíróság mondja ki az uniós joggal ellentétesnek ezt a jogszabályt. A jogállamisági mechanizmus lényege, hogy ha egy adott államban az EU pénzügyi érdekei veszélybe kerülnek, mert sérülnek a demokratikus normák, akkor az uniós forrásokat fel lehet függeszteni, vissza lehet vonni, vagy csökkenteni lehet a tagállamnak egyébként járó támogatást addig, amíg a jogsértő állapot fennáll.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk