Józsefvárosi lakóházakat sajátítana ki a kormány

  • narancs.hu
  • 2024. április 9.

Belpol

A polgármester szerint ha elfogadják a salátatörvényt, az önkormányzati bérlakásprogramnak lőttek.

Józsefvárosi lakóházakat készül kisajátítani a kormány, ez derül ki a Csák János és Semjén Zsolt által április 2-án benyújtott salátatörvény-tervezetből.

Pikó András polgármester arról beszélt a Facebookon, hogy a terv kétszáz család lakását érinti.

Ezekről az ingatlanokról van szó a tervezetben: Diószegi utca 18., Diószegi utca 22., Diószegi utca 24., Diószegi utca 26., Diószegi utca 28., Sárkány utca 1., Sárkány utca 5. (hulladékudvar), Dugonics utcai iskola épülete, Korányi utca 20., Dugonics utca 11.

A kisajátítás nem csak azokat hozza lehetetlen helyzetbe, akik ott élnek, hanem az önkormányzatot is, mert ha képes is Józsefváros arra, hogy az érintetteket máshol helyezze el, búcsút mondhat bérlakásprogramjának, mert azok után a kerületnek nem lesz szabad lakása.

A polgármester úgy ítéli meg, a kisajátítás indokolása sántít. A törvénytervezet ugyanis arra hivatkozik, a közszolgálati egyetemnek lenne szüksége nagyobb helyre egy új tanárképző központ létrehozásához. Az egyetemi vezetés azonban – holott évek óta kapcsolatban állnak vele – eddig nem jelezte az önkormányzatnak, hogy arra a területre szüksége lenne. Pikó feltételezi, hogy szándékosan időzítették az előterjesztést az önkormányzati választási kampány idejére. Politikai bosszúnak gondolja a kisajátítást, amit minden szóba jöhető törvényes eszközzel igyekszik megakadályozni.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk