Június végéig a helyén maradhat a fővárosi hajléktalankórház

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. március 31.

Belpol

A kormány engedett, de csereingatlant nem ajánlott fel.

Június 30-ig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat a fővárosi hajléktalankórház "a kialakult helyzetre" tekintettel - írta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a főpolgármesternek címzett, az MTI-hez szerdán eljuttatott levelében.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábban egyoldalúan felmondta a Fővárosi Önkormányzattal kötött bérleti szerződését arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben a hajléktalan embereket ellátó kórház is működik. 

Karácsony Gergely ezért tegnap levelet írt Mager Andreának, amelyben leszögezte, "a fővárosi hajléktalan kórház a helyén marad, onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik."

A kormány végül - úgy tűnik - engedett Karácsonynak, bár csereingatlanról Mager Andrea levelében nem esik szó. A tárca nélküli miniszter szerint az MNV már kilenc hónapja jelezte a szerződés felmondását, ennyi idő alatt Karácsonynak kellett volna megoldást találnia. 

Mager azt írta, felújítanák az ingatlanegyüttest, amelyben a kórház is található. A korábbi híreknek megfelelően az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valóban ide költözne, bár Mager szerint nem a Szabolcs utcai ingatlankomplexum azon épületébe, amelyben a hajléktalan-ellátóhely található.

Figyelmébe ajánljuk