Kovács Zoltán: A kórházakban gyógyítani kell, nem kamerázni

  • narancs.hu
  • 2021. március 31.

Belpol

Ezt reagálta a 28 szerkesztőség, köztük lapunk által írt nyílt levélre.

"A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni" - így reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár arra a nyílt levélre, amelyben magyar szerkesztőségek a járványkezelés nagyobb nyilvánosság megteremtését kérték a döntéshozóktól.

A 28 szerkesztőség, köztük a Magyar Narancs által aláírt állsfoglalás szerint biztosítani kellene az újságírók, forgatócsoportok beengedését a kórházakba, engedni kellene, hogy az egészségügyi dolgozók szabadon nyilatkozzanak, az Operatív Törzs sajtótájékoztatói pedig biztosítani kellene az újságírók jelenlétét.

A levél szerint a nyilvánosság korlátozása azt eredményezi, hogy "sokan még mindig lekicsinylik a járvány veszélyeit, nem tartják be a védelmi intézkedéseket, ez pedig csak még több megbetegedéshez, ezen keresztül pedig a járvány súlyosbodásához vezet."

Kovács Zoltán azonban láthatóan nem tervez változtatni a jelenlegi tájékoztatási gyakorlaton. "Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek."

Figyelmébe ajánljuk