Kápolnás, négycsillagos szállodát építtet a Szeged-Csanádi Egyházmegye

Belpol

Kiss-Rigó László püspök a szívügyének számító új stadion mellé álmodta meg a beruházást.

Kedden számolt be róla a szegeder.hu, hogy megjelent egy közbeszerzési felhívás a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából, melyben egy új építésű, négycsillagos szállodához keresik a kivitelezőt illetve a tervezőt is.

A lap szerint az új labdarúgóstadiont is magába foglaló 14 milliárd forintba kerülő sportkomplexumhoz korábban is terveztek egy sporthotelt, ám eredetileg azt a Napfény kemping korábbi szállóépületéből akarták kialakítani átépítéssel – ám a munkálatok hamar elakadtak. A szegeder.hu azt írja: „Akkoriban is felröppentek pletykák arról, hogy sportszálló helyett végül egy ötcsillagos hotel lesz ott, ez úgy tűnik, részben igaznak bizonyult. A hotel ráadásul nincs is benne a 14 milliárdra hízott összegben, amiből ezt is meg tervezték építeni eredetileg a Szegedi Ifjúsági Centrum részeként.”

Azt, hogy a végül Hotel Szent Gellért Fórum névre keresztelt hotel miből épül meg, a helyi lap is csak találgatni tudja. Az mindenesetre az április 20-án kiadott közbeszerzési felhívásból kiderül, hogy a megrendelő egyházmegye egy 50 szobás, három szintes – plusz tetőtér a gépészetnek és a tetőkertnek –, kertkapcsolatos létesítményéhez keresi a tervezőt és a kivitelezőt. A lap szerint „fura, hogy a turisztikailag fontos helyektől kissé távol, gyenge tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkező területre építenek egy ilyen szállást”, valószínűleg konferenciákra és üzleti találkozókra kívánják alapozni a kihasználtságot a megrendelők.

Az épület földszintjén a recepció és a közösségi terek mellett, lobby, konferenciaterem, étterem, wellness kiszolgáló funkciók, terasz, és még egy kápolna is helyet fog kapni. Az épület bruttó szintterülete valamivel több, mint 3800 négyzetméter lesz, a munkálatok a nyertes kihirdetése után, valószínűleg csak az év második felében kezdődhetnek meg.

Figyelmébe ajánljuk