Karácsony: 128-szor megüzenték fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz

  • narancs.hu
  • 2020. július 4.

Belpol

Nincsenek miniszterelnöki ambíciói Budapest főpolgármesterének. Nem kell félni, nem indul a 2022-es választáson az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként.

Igaznak nevezte Karácsony Gergely azt a pletykát, amely szerint "Orbán Viktor Budapest ügyében akkor lép le a fékről", ha a főpolgármester garanciát ad arra, hogy nem indul el 2022-ben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként – mondta Karácsony az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Úgy fogalmazott, hogy „128-szor megüzenték nekem fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz”.

"A feltételezés, hogy ezen múlik egy város jövője, abszurd" – tette hozzá. Egyébként már elmondta sokszor, de "úgy látszik azon az oldalon nem hiszik el", hogy megtiszteltetés számára, hogy Budapest főpolgármestere lehet, nincsenek más ambíciói.

A Lánchíd felújításáról, Hollik István bejelentése apropóján, miszerint ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást, a főpolgármester azt mondta: ez „vaskos önleleplezés”, ugyanis ebből a kormányzati szándékból az derül ki, hogy tulajdonképpen nem is sürgős a kormányzatnak a felújítás. Szerinte, ha átvennék a hidat, akkor a közbeszerzést leghamarabb fél év múlva tudnák kiírni. Karácsony szerint ráadásul úgy látszik pénz is van a munkálatokra, nem csak az a 6 milliárd, amit a kormányzat a fővárosnak ígért.

A főpolgármester a híd felújításáról elmondta, hogy a műszaki dokumentáció kész, a BKK fogja kiírni a közbeszerzést, ám egyelőre nem tudni, pontosan mikor. AKarácsony úgy nyilatkozott, ahogy a kormány viselkedik az ügyben, egyértelmű, hogy politikai céljai vannak: vagyis azt szeretnék láttatni, hogy az új vezetés nem képes sikeresen működni.

Figyelmébe ajánljuk