A Fidesz elvenné a fővárostól a Lánchidat

  • narancs.hu
  • 2020. július 3.

Belpol

"Jogszerűen meg lehet azt oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön” – állítja Hollik István.

"Ha a helyzet nem oldódik meg rövid időn belül, és (...) nem látjuk, hogy közbeszerzéseket írnak ki, és végre a Lánchíd felújítása elkezdődik, akkor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség arra fogja kérni a kormányt, vessen véget ennek a szerencsétlenkedésnek, és vegye kézbe a Lánchíd felújítását" - közölte ma Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója egy sajtótájékoztatón. Hollik leszögezte, ez azt jelentené, hogy az állam átveszi a fővárostól a rekonstrukciót. "Jogszerűen meg lehet azt oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön, és így a felújításnak a felelőssége is átkerülne a kormányzathoz" – tette hozzá.

Hollik egészen érdekes módon kéri számon a jelenlegi városvezetésen a Lánchíd felújítását: úgy emlegeti az elmúlt 9 hónapot - amely alatt nem kezdődött meg a munka - hogy a fideszes városvezetésnek 9 éve volt erre, mégsem nyúltak a hídhoz.

Karácsony Gergely főpolgármester tegnap nyílt levélben írt többek között a Lánchíd ügyéről:

Karácsony nyílt levélben kéri a budapesti képviselőket, hogy ne szavazzák meg a Budapest-adót bevezető költségvetési javaslatot

"A kormányzati kommunikáció hamis, sőt hazug állításokat fogalmazott meg Budapest anyagi helyzetéről" - írja. Karácsony Gergely nyílt levélben fordult a pénteki költségvetési végszavazás előtt a budapesti választókörzetekben megválasztott országgyűlési képviselőkhöz. A közösségi oldalán nyolvánosságra hozott levélben kifejti, hogy a pénteken szavazásra bocsátandó jövő évi költségvetési tervezet súlyos megszorításokkal sújtja az önkorményzatokat; és "különösen nagy sarcot ró" a Fővárosi Önkormányzatra és a budapesti kerületekre.

Figyelmébe ajánljuk