Karácsony: Azonnali jogvédelmet kapott Budapest a kormánnyal szemben

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

A bíróság megtiltotta az államnak, hogy a főváros számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít.

„Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának, a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben” – írja Karácsony Gergely a Facebookon. 

Tájékoztatása szerint, a Fővárosi Ítélőtábla szerdai végzésével azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak.

„Érvényesítettük hát a bíróságon a budapestiek érdekét, örömmel tölt el, hogy Magyarország, ha nyomokban is, de mégiscsak jogállamot tartalmaz.

Érvényt szereztünk a Budapesti Lakógyűlésen szavazó budapesti polgárok akaratának is, amely szerint a város igazságtalan sarcot ne fizessen a kormánynak. Hát, akkor mostantól elvenni sem tudnak többet a központi költségvetés javára, mint amit kapunk onnan” – fogalamazott a főpolgármester. 

 
 
Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Szabad rakpart címmel, az európai mobilitási hét alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón 2023. szeptember 22-én. 
Fotó: MTI/Soós Lajos

Bejegyzése szerint a kormány az elmúlt években több mint 220 milliárd forintot vett el Budapesttől, „több sarcot kell befizetnie az államnak, mint amennyi támogatást kap, vagyis Budapest finanszírozza a kormányt, és ez tarthatatlan. A bírósági végzés az azonnali jogvédelem elrendeléséről azon alapul, hogy a kormányzati elvonás a közérdek súlyos sérelmével jár. Erre mondtuk: a kormányzati sarcpolitika Budapest-ellenes politika, Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának, a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk