Karácsony: először és utoljára írták felül a pártügyek a város ügyeit

  • narancs.hu
  • 2022. május 25.

Belpol

Megszólalt a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés elmaradt ülése után. 

"Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei" - írta szerdán Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, azután, hogy elmaradt a Fővárosi Közgyűlés délelőttre tervezett ülése.

Az ülés a Közgyűlésben többséget alkotó, országos viszonylatban ellenzéki pártok képviselőinek távolmaradása miatt maradt el. Az ok az volt, hogy a Momentum nem szavazta volna meg a DK jelöltjét, Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek, méghozzá azért nem, mert a DK egyelőre nem egyezett bele, hogy két parlamentbe távozó momentumos politikus helyett két momentumos jelölt induljon az újbudai időközi választásokon.

A DK-s Barkóczi Balázs szerint azonban már ez is egy válaszlépés arra, hogy a Momentum meg DK-s jelölteket nem akar támogatni néhány időközin, például a VII. kerületben.

Karácsony posztja szerint a mai ülésen döntöttek volna arról, hogy a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi terület legyen, hogy elinduljon a budai fonódó villamoshálózat bővítése vagy hogy a Jurányi-ház folytathassa kulturális misszióját.

"Irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég. De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit. Ma volt az első alkalom.De garantálom, hogy egyben az utolsó is" - zárta bejegyzését a főpolgármester. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk