Karácsony: "Felcsút egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzéki vezetésű város"

  • narancs.hu
  • 2021. február 20.

Belpol

A fideszes polgármestert választó településeknek összesen 32 milliárd forintnyi koronavírus miatti támogatást jutatott az MTÜ. Az ellenzékieknek összesen 68 milliót.

"Tízezrek vesztették el a munkájukat, de a kormány nem őket, hanem a Fidesz-közeli, amúgy is milliárdos vállalkozókat támogatta az adófizetők pénzéből. De a Magyar Turisztikai Ügynökség 80 milliárdos pénzosztásán nemcsak a kormányhoz szorosan kötődő pénzemberek jártak jól, hanem azok a települések is, ahol fideszes a polgármester. A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek. A hasonló településeken figyelhető meg legjobban a kormány módszere: Esztergom 5 milliárd forintot kapott, az ellenzéki vezetésű Szentendre 30 milliót" - írja Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester bejegyzésében a g7 cikkére reagált, amely közli:



A fideszes települések közel 500-szor több turisztikai támogatást kaptak, mint az ellenzékiek.

Az elemzésben megnézik, hogy kiknek jutott a koronavírus miatt 85 milliárd forintnyi össztámogatást adó állami pályázat legnagyobb összegei. Az összevetésben egyértelműen látszik: nemcsak a NER-hez közelálló vállalkozók jártak jól, hanem azok a városok is, akikr 2019-ben fideszes polgármestert választottak maguknak.

Ugyanis: "összességében az MTÜ-s táblázat alapján megítélt 38 milliárd forint 84 százaléka, 32 milliárd ment olyan településekre, amelyeknek 2019-ben fideszes polgármestere lett." Ehhez képest, az ellenzék által vezetett városoknak 68 millió forint jutott. Tehát a fideszes vezetésű települések több mint 470-szer annyi támogatást kaptak az MTÜ-től, mint az ellenzékiek.

A tíz legnagyobb összeget kapó önkormányzatból kilenc fideszes, Herceghalom az egyetlen, aki független polgármesterrel került be a tízes listába.

Karácsony hozzáteszi: "A miniszterelnök kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzékű vezetésű város."

A járvány egyik legnagyobb vesztese a turizmus lett. Tízezrek vesztették el a munkájukat, de a kormány nem őket, hanem...

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, February 20, 2021

A főpolgármester szerint ráadásul a budapesti turizmus cserbenhagyása az ország cserbenhagyása, mert az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül.

"Hiába mondanak mást, egyértelmű szándékuk az ellenzéki vezetésű városok ellehetetlenítése. Miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat"

- hangsúlyozza.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?