Karácsony: Felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményeztünk a Vígszínháznál

  • narancs.hu
  • 2020. március 10.

Belpol

Vizsgálat indul.

„Nem sajtóhírekből szeretnék tájékozódni arról, hogy mi történik vagy mi nem történik a főváros intézményeiben. Így felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményeztünk a Vígszínháznál. Hiszen a művészi szabadság és a munkavállalói jogok egyaránt fontosak a számunkra“ — írta Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes közleménye szerint „a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázat jelenleg is zajló elbírálásától függetlenül a felügyelőbizottságnak ki kell vizsgálnia, miként biztosítják a Vígszínházban a munkavállalók alapvető jogait, védik emberi méltóságukat és szakmai integritásukat.“

Az ügy előzménye a 24.hu cikke, amiben Néder Panni votl rendező és Fenyvesi Lili rendezőasszisztens beszélt Eszenyi vezetői stílusáról és a megfélemlítő légkörről. Eszenyi a portálnak azt mondta, az igaztalan támadások összefüggnek az igazgatói pályáztatási folyamattal.

A cikk után több volt társulati tag nyílt levélben erősítette meg, hogy Eszenyi „verbális erőszakot és agresszív vezetői kommunikációt“ gyakorolt igazgatóként.

A színházban ma hallgatják meg a 3 pályázót, tehát Eszenyit, Rudolf Pétert és Csányi Jánost.

false

 

Fotó: Sióréti

Figyelmébe ajánljuk