Karácsony Gergely a vakcina beadatására biztat

  • narancs.hu
  • 2021. január 9.

Belpol

Ő már regisztrált a védőoltásra.

Karácsony Gergely főpolgármester arra kéri az embereket, hogy bízzanak a koronavírus elleni vakcinában, az orvosokban, a kutatókban, és jelentkezzenek az oltásra saját és mások védelméért.

A főpolgármester szombaton, a Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: az elmúlt években a magyar politika sokat tett azért, hogy az emberek elveszítsék a bizalmukat a legfontosabb állami intézményekben.

"Elhihetik, ellenzéki városvezetőként nekem is ezer okom van arra, hogy ne bízzak a kormányban, de a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormányról, vagy éppen az ellenzékről adott értékítélet."

Kiemelte, az orvosok, a kutatók, az egészségügyi szakemberek "jót akarnak, amikor arra buzdítanak, hogy adassuk be az oltást." A Magyarországon használható vakcinák mind a magyar, mind az európai hatóságok alapos vizsgálatát követően kapják meg az engedélyt, és bár a vakcinafejlesztés gyors volt, "semmiképpen nem volt felületes" – hangsúlyozta a főpolgármester.

"A fegyver, amely megállíthatja a pandémiát, itt van mindannyiunk kezében, nem engedhetjük meg, hogy nem használjuk" – jelentette ki Karácsony, aki a videóban azt mondta, hogy ő is regisztrált a védőoltásra. Karácsony Gergely ez alkalommal is felajánlotta Budapest segítségét, együttműködését a kormánynak, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagot minél többen megkaphassák, mert szerinte a fővárosi tapasztalatok, a logisztikai kapacitás és a szakemberek munkája hozzájárulhat az átoltottság növeléséhez és a járvány leküzdéséhez.

 (Facebook/Karácsony Gergely)

Neked ajánljuk