Karácsony Gergely az operatív törzsnek: „Vigyem el személyesen?”

  • narancs.hu
  • 2020. május 10.

Belpol

Reagált az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint a megkeresése nem jutott el hozzájuk.

„Hallom, hogy kérésem a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságáról nem jutott el az operatív törzshöz. Ha nem tévesek az információim, az operatív törzs egy kormányzati szerv, ezért is sajnálatos, hogy ezek szerint a Miniszterelnökség nem továbbította a levelemet” – fogalmaz Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester – mint írja – e-mailben is elküldte, arra az esetre, hogy ha nem továbbította volna a posta, és úgy látszik, az erről született több tucat cikk sem volt elég, ezért elküldi nekik közvetlenül.

„Vagy vigyem el személyesen? Ezen ne múljon, hogy végre tisztán lássunk” – zárja bejegyzését Karácsony.

A 24.hu emlékeztet, a főpolgármester csütörtökön azt kérte a kormánytól, hogy adják ki vagy hozzák nyilvánosságra a fővárosra vonatkozó adatokat. Kiss Róbert alezredes viszont a vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta, az operatív törzshöz nem érkezett meg Karácsony kérése.

Operatív törzs: Karácsony Gergely kérése nem jutott el hozzájuk

Vannak viszont adataik a támogatásért jelentkezőkről. Jelenleg 163 ezer magyar van, aki valamilyen segítségért - munkanélküli segélyért vagy jövedelempótló támogatásért - fordult a kormányhoz - mondta el Schanda Tamás államtitkár az operatív törzs mai tájékoztatóján. A bértámogatást a pénteki adatok szerint 3953 munkáltató igényelte azt, 54 ezer dolgozó részére.

Figyelmébe ajánljuk