Karácsony Gergely: február közepéig meg kell találni a polgármester-jelölteket Budapesten

  • narancs.hu
  • 2024. január 18.

Belpol

A főpolgármester nyílt levelet írt az együttműködésben résztvevő pártelnököknek. 

Nyílt levelet írt Karácsony Gergely a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökeinek, hogy zárják le az önkormányzati választásokkal kapcsolatos tárgyalásokat. A főpolgármester bejegyzésében azt írta, „a Fidesznek nincs ajánlata Budapest számára, csak hadüzenete. Ennek a hadüzenetnek része az a csapda is, amelyet az ellenzéki pártoknak állított a fővárosi választási szabályok jogállamiságot sárba tipró átírásával.

Az új rendszer trükkje, hogy első ránézésre arányosnak tűnik, de valójában nem az: a pártok külön listaállítása csak külön polgármesterek állításával lehetséges, ez pedig szétzilálhatja a köztársaságpárti egységet. Ne sétáljunk bele ebbe a csapdába! Lépjünk át rajta!”

Mint sorolja Karácsony, 

  • a fővárosi listás választáson a köztársaságpárti erők közösen indulnak, közösen fogalmaznak meg politikai ajánlatukat, ő pedig vállalja főpolgármester-jelöltként a köztársaságpárti lista vezetését, 
  • a köztársasági többséget adó pártoknak minden kerületben közös polgármester-jelöltet kell állítaniuk, akiknek személyében meg kell állapodniuk legkésőbb február közepéig, 
  • ahol ez nem sikerül, ott előválasztást kell tartani a március 15-ét követő napokban, 
  • a pártok legyenek nyitottak az LMP csatlakozására, az LMP pedig döntse el, hogy részes-e kíván-e lenni az együttműködésnek, 
  • a köztársaságpárti többség pártjai tegyenek javaslatot egy méltányos és moderált együttműködésre a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak is. 

„Budapesten a köztársaságpárti politika, a szociáldemokrata, zöld és liberális pártok együttműködése sikerre van ítélve. Közös felelősségünk, és választóink magától értetődő elvárása, hogy az elmúlt öt év sikeres kormányzását folytatni tudjuk Budapesten” – fogalmazott a főpolgármester. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?