Karácsony Gergely most is simán megnyerné a budapesti választást

  • narancs.hu
  • 2022. november 24.

Belpol

A nyárhoz képest nőtt is a főpolgármester előnye egy felmérés szerint. 

Ha most hétvégén lenne a főpolgármester-választás, Karácsony Gergelyre a választók 51 százaléka szavazna – derült ki a Medián és a 21 Kutatóközpont 1000 fős mintán készített fővárosi felméréséből, amelyet a hvg.hu ismertet.

A felmérés szerint Karácsony Gergely főpolgármester nyár óta stabilizálta a helyzetét, egy „most vasárnapi” feltételezett választáson ugyanis a júliusi 46 százalékkal szemben újra a választók abszolút többsége, 51 százaléka szavazna rá, miközben az – egyelőre meg nem nevezett – fideszes jelöltre csak 30 százalék.

Az 50 évesnél fiatalabbak korcsoportjaiban magabiztosan vezet a hivatalban lévő főpolgármester, az idősebbek körében kiegyenlített a helyzet. A nyolc osztályt vagy kevesebbet elvégzett szavazók a kormánypárt jelöltjét preferálnák, a közép- és felsőfokú végzettségűek körében viszont igen jelentős Karácsony fölénye.

Az ellenzék és a Fidesz-KDNP támogatottsága között is nyílik az olló Budapesten: október végén a teljes szavazókorú népesség körében 38:27 arányban vezet az ellenzék, míg július végén ez az arány még csak 36:31 volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk