Karácsony: Habonyhoz köthető befektetők érdekében szüntetnék meg a hajléktalan kórházat

  • narancs.hu
  • 2021. március 29.

Belpol

Az ingatlanba az OGYÉI-t költöztetnék be.

A főpolgármester pár napja számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg hajléktalan embereket ellátó kórházat műküdtet a főváros. Karácsony Gergely hétfő reggel arról ír a Facebookon, hogy a kormány mindezt Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében teszi. 

„Kivételesen a saját lakájmédiája buktatta le a kormányt: a Magyar Nemzet ugyanis megírta, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) kell az az épület, amelyben ma a főváros hajléktalan kórháza működik. Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek. A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli” – fogalmaz bejegyzésében a főpolgármester, aki ennél aljasabb, szemetebb dolgot elképzelni sem tud.  

„Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?! Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?! Ezt már nem!” – írja. Hozzáteszi, minden erejükkel megvédik a hajléktalan kórházat, ezzel óvják a budapesti kórházak kapacitását, védekeznek a járvány ellen. „Erről beszélek ma a hajléktalan kórház heroikus munkát végző orvosaival és ápolóival” – írja. 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?