Közel 150 esetben fordultak panasszal az ombudsmanhoz a járvány miatt

  • narancs.hu
  • 2021. március 29.

Belpol

A panaszok többsége munkavállalóktól, kisvállalkozóktól érkezett. 

A járvánnyal összefüggésben 2020-ban 93, 2021. március 23-ig pedig 54 beadvánnyal fordultak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához – írja a Népszava. Az ombudsman alaptevékenységét érintő összesen 147 beadvány közül az egyedi konkrét panaszok nagy része munkavállalóktól, kisvállalóktól érkezet, akik tanácsot vagy segítséget kértek megélhetési problémáik miatt. Számos panaszos gyeremeke oktatási-nevelési intézményi ellátását kifogásolva adott be beadványt.

Tavaly jellemző volt a kötelező maszkviselés és a korlátozások elleni tiltakozás, 2021-et az oltással, oltási sorrenddel, regisztrációval, valamint az oltási igazolvánnyal kapcsolatos megkeresések jellemzik. A Népszava rákérdezett arra is, hogy a pandémiás helyzetben voltak-e olyan panaszok, amelyek nyomán a hivatal elmarasztalta a kormányt, vagy valamely kormányzati, állami szervet, de ennek nyomát nem találta a válaszokban. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?