Karácsony kezdeményezi, hogy Puczi Béláról közteret nevezzenek el Budapesten

  • narancs.hu
  • 2021. március 27.

Belpol

A főpolgármester szerint Puczi Béla igazi hős volt, akit kora nem tudott méltóképpen tisztelni.

Azt kezdeményezi Karácsony Gergely, hogy Budapesten közteret nevezzenek el Puczi Béláról, aki az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején a magyarok védelmére kelő cigányokat vezette – jelentette be a főpolgármester a Facebook-oldalán. Közölte, több roma szervezet kérte, hogy Puczi Béla nevét viselje egy köztér a fővárosban.

Karácsony úgy fogalmazott: mindig borzalmas tettek és következmények származnak abból, ha felsőbb hatalmak bármilyen indokból megosztanak egy országot, és gyűlöletbeszéddel egymás ellen fordítanak embert és embert. „A múlt hibáiból tanulnunk kell, legfőképpen úgy, hogy szembenézünk velük.” Karácsony szerint Puczi Béla igazi hős volt, akit kora nem tudott méltóképpen tisztelni, ezért a főpolgármester reméli, azzal, hogy közteret neveznek el róla, „megadjuk azt a megbecsülést, amelyet még életében érdemelt volna”.

2017-ben a Nyugati pályaudvarnál helyeztek el emléktáblát Puczi Béla tiszteletére.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.