Karácsony: "Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is"

  • narancs.hu
  • 2021. július 9.

Belpol

"Az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk" - írta.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált arra, hogy a  "Fidesz-trollok adóemeléssel riogatnak".

A főpolgásmester azt írta: 

"Nos, igen, nekik, az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk. Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is, a multiktól is többet várunk, ahogy arról több mint 120 OECD-ország megállapodott, kivéve persze a Fidesz-kormányt, amely továbbra is a kiváltságokat védi."

Hozzáteszi, hogy ez azt is jelenti, hogy a mindenkori főpolgármester és miniszterelnök is többet fog visszaadni a közösbe.

"A milliós fizetéssel rendelkezőktől többet várunk. Mert közbotrány, hogy ma arányaiban ugyannyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól" - írja.

Kiemeli, hogy igazságos gazdaságpolitikát akar, és céljuk leszámolni az állami korrupcióval, átlátható, kiszámítható viszonyokat teremteni és összetartó társadalmat, "ahol az 1 százalék többet fog beadni a közösbe, hogy a 99 százaléknak több jusson."

Posztjában közöl egy grafikont is, amely az Orbán-kormány torz adópolitikájára hívja fel a figyelmet, és amely azt mutatja, hogy jelenleg Magyarországon terhelik leginkább adókkal és járulékokkal a minimálbért.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk