Karácsony nyerné az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget egy friss felmérés szerint

  • narancs.hu
  • 2021. május 6.

Belpol

Bár még be sem jelentette az indulását.

"Az összes megkérdezett 40 százaléka támogatná az ellenzéki szövetséget (DK, Momentum, MSZP-Párbeszéd, Jobbik, LMP) a Fidesz pedig 37 százalékra számíthatna egy most vasárnapi választáson. 22 százaléknyian egyelőre bizonytalanok, vagy nem akarnak választani, míg a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékon áll" - derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, a Népszava számára készült felméréséből.

A felmérésből kiderül az is, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyét még mindig Karácsony Gergely vezeti, aki továbbra sem jelentette be indulását. Ami a pártok támogatottságát illeti, az ellenzéki oldalon a DK a legnépszerűbb 11 százalékkal, a Jobbik 10, az MSZP 9, a Momentum 8 százalékkal kalkulálhat, míg az LMP és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll a felmérés szerint.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?