Iványi Gábor: egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével

  • narancs.hu
  • 2021. május 6.

Belpol

A lelkész szerint az ATV mögötti vallási érdekkör a kormány politikai bábjaként a Spirit FM-mel elfoglalta a Klubrádió helyét.

Mint arról mi is beszámoltunk,  levelet írt néhány napja a Klubrádió dolgozóihoz, riportalanyaihoz és hallgatóihoz Tamás Gáspár Miklós. A filozófus az ATV bojkottjára szólított fel, mert a Klubrádió által korábban használt egyik frekvencia az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesülethez került.

Most Iványi Gábor is közölte, hogy egyetért az ATV bojkottjával -  írja a 24.hu.

A lap azt írja, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője annak apropóján küldött levelet a 24.hu-nak, hogy Kocsis András felkérte, legyen „kezdeményező társa a 21. Század Társaság nevében indított méltó elgondolásának, amellyel emléket akarunk állítani a COVID-19 vírus támadásában elveszített honfitársainknak".

Iványi Gábor többek közt a következőt írta:

"Kocsis András barátom a felhívás kibocsátását az ATV-ben jelentette be. Kísérő levelében szükségesnek tartotta azt is megemlíteni, hogy az említett médium értelmiségi bojkottjával nem ért egyet. Erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll, amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni. Kocsis András sem ért evvel egyet, sőt szolidáris a Klubrádióval, de a bojkottot sem támogatja. A magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció."

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.