Karácsony szerint szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídon csak buszok és kerékpárok közlekedjenek

  • narancs.hu
  • 2022. május 18.

Belpol

Konzultálni fog a civil szervezetek javaslatáról a két érintett kerülettel.

Szólnak a civil és zöld szervezetek friss kezdeményezése mellett érvek, hogy a felújított Lánchídról tiltsák ki a személyautókat, és csak buszok és kerékpárok mehessenek át a közúti részénmondta Karácsony Gergely a Telexnek. Azt közölte, azért, mert a Lánchíd forgalma minimális a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja.

Idén letelik a 18 hónap, ami alatt a főváros vállalta, hogy felújítja és a forgalom előtt megnyitja a hidat, de előtte a főpolgármester még az ősszel konzultálni fog a civil szervezetek javaslatáról a két érintett kerülettel (Várnegyed, Belváros-Lipótváros).

Karácsony a Pesti alsó rakpart autósok előtti lezárásáról a lapnak azt mondta, a lépés a választási programjában szerepelt, és ő szeretné ezt a programot végrehajtani. Szerinte Budapest történelmi belvárosa sokkal több annál, hogy autópályaként tekintsünk rá, de nyitott a társadalmi vitára, amire van még idő, hisz' a beruházás csak a metrófelújítás után, 2023 második felében indulhat el.

(Telex)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk