Karácsonyi ajándékot vitt a belügyminiszternek a Tanítanék Mozgalom

  • narancs.hu
  • 2023. december 18.

Belpol

Az „1432 üzenet Pintér Sándornak az oktatás állapotáról” című kötetet.

Figyelemfelhívó akciót szervezett hétfő délelőttre a közoktatásért rendszeres eseményekkel kiálló Tanítanék Mozgalom a Belügyminisztérium elé, ahol a szervezet ezúttal több mint ezer, diákoktól, oktatási dolgozóktól, szülőktől kapott üzenetet szeretett volna átadni egy könyv formájában Pintér Sándor belügyminiszternek.

A Telex tudósítása szerint a könyvet, amelyben az üzenetek legtöbbje a tanárhiány elképesztő mértékéről és a közoktatás válságos állapotáról szól, végül nem Pintér Sándor, hanem egy minisztériumi főosztályvezető vette át, akitől Törley Katalin, a mozgalom elnöke azt kérte, adjanak 1432 választ az összegyűjtött 1432 üzenetre.

A főosztályvezető szerint vélhetően összevont választ küldenek majd.

Az eseményre a szervezet hangszórókat is vitt, amikből a könyv felolvasott részletei, máskor pedig zene szólt. Az 1432 üzenet Pintér Sándornak az oktatás állapotáról című könyvet karácsonyi ajándéknak szánták a belügyminiszternek.

🗣ÁTADTUK A BELÜGYMINISZTÉRIUMNAK AZ ÜZENETEKET! ✊1432 üzenettel, és nagy hangszórókkal mondtuk el Pintér Sándornak és...

Posted by Tanítanék on Monday, December 18, 2023

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Tanítanék Mozgalom októberben megkapta a magyarországi Európai Polgár díjat, amelyet évente minden tagállamban kiosztanak. A szervezet 2022 tavasza óta koordinálja a polgári engedetlenségi mozgalmat, amelyben a pedagógusok sztrájkjogának csorbítása miatt 400 iskola, 8000 tanár és még több diák vett részt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk