Karikó az oltásellenességről: Amikor a röntgent bevezették, attól féltek, hogy egymás testét fogják kukkolni az emberek

  • narancs.hu
  • 2021. május 31.

Belpol

A biokémikus szerint felelőssége van abban, hogy érthetőbben kommunikáljon. 

„Nézze, száz évvel ezelőtt, amikor a röntgent bevezették, attól féltek, hogy látcsövekbe építve majd egymás testét fogják kukkolni az emberek. Leleményes vállalkozók röntgenálló alsóneműket árultak, a butaságot meg lehetett vámolni. Most is!

Elhiszem, hogy nagy az ismeretek közti különbség, a tudáshiány és az ebből fakadó félelem. Az én felelősségem, meg az öné is, hogy érthetőbben kommunikáljunk” – mondta Karikó Katalin a ma7.sk nevű lapnak adott interjújában. 

A riporter megkérdezte a biokémikustól, hogy ezért válaszol-e mindenféle témában a közösségi médiában. „Csak annak válaszolok, aki tényleg aggódik. Tegnap például jött egy kérdés, »Szegeden lakom, hol méressek a városban ellenanyag-szintet?«. Ilyennel én sem tudok mit kezdeni, de ha valaki a szüleiért, a gyermekéért, a kisbabájáért aggódik, annak megpróbálok segíteni. Higgye el, megértem, mit éreznek. A lányom várandósan esett át a fertőzésen, én is szülő vagyok, ugyanúgy izgultam. Előfordul aztán hogy szeretnék, de nem tudok segíteni” – mondta erre Karikó. 

Karikó Katalinról a friss Magyar Narancsban olvashat publicisztikát. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk