Kásler ünnepli, az MSZP átverésnek nevezi a béremelést

  • narancs.hu
  • 2022. február 5.

Belpol

Idén az egészségügyi dolgozók fizetésének emelésére 257 milliárd forintot fordít a kormány.

„A kormány minden idők legnagyobb béremelését hajtja végre az egészségügyi ágazatban. Nagy öröm számomra, hogy miniszterségem alatt került sor erre a korszakalkotó béremelésre” – idézi az MTI Kásler Miklóst, aki az Életközelben című tájékoztató aktuális részében beszél az egészségügyi dolgozók fizetéséről.

 

Az emberi erőforrások minisztere utal arra, hogy februárban kapják meg az érintettek az első megemelt fizetésüket.

A hírek szerint az ápolók bére újabb 21 százalékkal, az orvosoké pedig átlagosan 28,5 százalékkal emelkedett, és mindez 85 ezer szakdolgozót és több mint 18 ezer orvost érint. Az idei emelésre a kormány 257 milliárd forintot fordít.

Az MSZP szombati közleménye szerint ez az emelés „átverés”.

„A januári fizetések átutalását követően az egészségügyi dolgozók egy része számára világos lett, hogy a fideszes politikusok által mindenhol reklámozott béremelés valójában csak az Orbán-kormány propagandájának hazugsága. Sok dolgozó ugyanis még a túlmunkadíjjal együtt sem találja a bankszámláján azokat az összegeket, amelyekkel a Fidesz hazug módon kampányol” – írja a párt. Az MSZP ígéri, az ellenzéki szövetség – ha kormányra kerül – eltörli az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, önálló egészségügyi minisztériumot hoz létre, növelné a szakdolgozók számát, javítani szeretne a munkájuk feltételein, és olyan béremelést hajt végre, amely „tisztességes megélhetést” tesz lehetővé.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk