Márki-Zay megvédte a nyugdíjast, aki állba vágta

  • narancs.hu
  • 2022. február 5.

Belpol

„Ne azokra legyenek dühösek, akiket megtévesztett a propaganda” – üzente azoknak, akik a közösségi oldalon bírálták a rokkantnyugdíjas tettét.

Egy rokkantnyugdíjas asszony megzavarta Márki-Zay Péter pénteki utcafórumát Orosházán. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Szabó Ervin országgyűlésiképviselő-jelölttel közösen tartott rendezvényén a hölgy odagurult mopedjével Márki-Zay Péter elé, megfenyegette, hogy megüti, és a keze el is érte a politikus állát. 

Az Oroscafe által közzétett videóból kiderül, az asszony azért volt dühös, mert Márki-Zay Péter szerinte szidja a rokkant embereket és az időseket.

A miniszterelnök-jelölt megpróbálta odaadni az asszonynak a mikrofont, az ütés után pedig annyit mondott, „most már tudják, miről szól ez a választás”.

A rokkantnyugdíjas asszony tettéről sokaknak megvolt a véleménye a közösségi oldalon.

Márki-Zay Péter Facebook-bejegyzése szerint azonban nem szabad haragudni rá.

„Ne azokra legyenek dühösek, akiket megtévesztett a propaganda. Akiknek realitásérzékét elvette a polgárháború. Akik még akkor is fanatikusan hisznek Orbán Viktorban, amikor az a barátját teszi az ország leggazdagabb emberévé, amikor a magyargyűlölő romániai AUR párttal szövetkezik, és akkor is, amikor az elhibázott és korrupcióval terhelt oltási stratégiája miatt tömegével halnak meg honfitársaink.Ne rájuk legyenek dühösek! A szomszédaink, a családtagjaink, az osztálytársaink, a munkatársaink ők. Ők is részei ennek a nemzetnek, és vagy közösen leszünk sikeresek, vagy együtt bukunk el” – írta az ellenzéki politikus. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk