Egyetlen jelöltet indít a Polgári Válasz, de ő máris visszalépésre szólította fel ellenzéki ellenfelét

Belpol

Erős kezdés.

100 kilométerre Szolnoktól, Budapesten jelentette be Bencsik János, a Polgári Válasz nevezetű formáció elnöke, hogy az országban egyetlen választókerületben indítanak saját jelöltet, aki pedig nem más, mint Csikós Attila, a párt szolnoki elnöke. 

Bencsik a bemutató sajtótájékoztató harmadik mondatában máris arra kérte a hat párti szolnoki ellenzéki jelöltet, hogy lépjen vissza Csikós javára, vagyis az ellenzék ne indítson saját jelöltet.

Bencsik ugyanakkor büszkén jelentette be, hogy a párt 40 helyen tudna jelöltet állítani, ez azonban kevés az országos listához. Ezért őket nem is indítják el, mert belátták, nincs esélyük a győzelemre.

Kijelentette, hogy ők nem kamupárt, és nem is hitegetik állítólagos választóikat.

Szerinte jobb jelöltjeik vannak, mint az ellenzéki összefogásnak. Csikós azonban mindenkinél jobb, hiszen négy éve, az előző választáson a Jobbik jelöltjeként alig valamivel maradt alul a Fidesz indulójával szemben, és országos szinten is kiemelkedő eredménnyel esett ki a versenyből.

Csikósnak persze mára koránt sincs akkora tábora, mint korábban volt, hiszen nagyjából most lépett újra a politikai porondra egy jaj, dehogyis kamupárt embereként.

Amikor Szolnokon tavaly június végén bejelentette a Polgári Válasz helyi szervezetének megalakulását, a kormánypárti média képviselői nagy számban jelentek meg és tudósítottak az eseményről…

A sajtótájékoztatón tiszteletét tette a polgármester tanácsadója, továbbá a Fidesz első számú helyi propaganda oldalának főszerkesztője, valamint a Mészáros Lőrinc-féle megyei napilap politikai tudósítója is. Hiába, no, szagot fogtak.

Csikós Attila ilyenformán már elég biztosan egy lesz azon indulók közül, akik gyengíteni fogják az ellenzéki összefogás jelöltjét, az egyébként független Sziráki Pált.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?