Kazah hátterű cégek fektetnek a Dunaferrbe

  • narancs.hu
  • 2021. április 19.

Belpol

A Safin GmbH és a bejegyzés alatt álló Safin Donau Acélipari Zrt. A befektetők szeptember óta működtetik a céget.

Előszerződést kötött az ISD Dunaferr Zrt. és a Bécsben bejegyzett, komoly nehézipari cégekkel, erős kazah háttérrel rendelkező, tőkeerős Safin GmbH, valamint új cégként bejegyzés alatt van a Safin Donau Acélipari Zrt. dunaújvárosi székhellyel – derült ki a vállalat vezető jogászának hétfői sajtótájékoztatóján.

Nagy Péter elmondta, hogy a befektető "szeptember óta működteti a céget", beszállítja az acélgyártáshoz szükséges alapanyagok nagy részét, de a megállapodás értelmében kész a működtetést és a két fél közötti kapcsolatot magasabb szintre emelni. Megjegyezte, hogy a szerződés végleges formája még kidolgozás alatt áll.

A jogász arról is beszélt, hogy a Safin által biztosított alapanyagokból a Dunaferr késztermékeket gyárt, majd a befektetővel együttműködve értékesíti azokat és a "megmunkálási megállapodás alapján" a befolyó bevételből a részesedés arányos a két fél hozzájárulása függvényében.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.