Kegyelmet kapott a tanár, most indul a választáson

  • narancs.hu
  • 2023. december 20.

Belpol

A pécsi Jancsula Dezsőért két éve tüntettek, mert egy dohányzó diák megrendszabályozásáért elítélte a bíróság. 

Képviselő-jelöltként indul Pécsen Jancsula Dezső tanár az Összefogás Pécsért Egyesület színeiben. Az ÖPE célja, hogy a Fidesz–KDNP-vel közösen szeretné leváltani a jelenlegi városvezetést – vette észre az ATV.

A pécsi pedagógus két évvel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy az iskolájánál igyekezett megrendszabályozni a dohányzó gyerekeket.

Jancsula Dezső az iskolába menet látta a cigarettázó fiúkat, akik gúnyolódtak is rajta. Szólt nekik, hagyják abba a dohányzást, de feleseltek vele. Erre ő megfogta az egyik fiú táskájának pántját, azzal, hogy menjen vele, fölmennek az igazgatóhoz, mert az ő diákja volt az a tanuló. Egy másik fiú rászólt a tanárra, hogy engedje el a barátját, különben eltöri a kezét, beveri az arcát.

Közben az iskolából kijött a takarító, a tanár védelmében, őt is szidták, ezt nem tűrte, összeverekedett az egyik sráccal.

A bíróság a takarítót is, a tanárt is elítélte. Utóbbi 170 ezer forintos pénzbüntetést kapott, és az a veszély fenyegette, hogy ha ítélete jogerőre emelkedik, harminc év után elbocsátják állásából.

A tanár esetéről szóló videót országszerte megosztották a pedagógusok. Tüntettek is mellette Pécsen, és kormánypárti politikus is kiállt mellette. Jancsula Dezsőt Áder János köztársasági elnök kegyelemben részesítette. 

„Célom egy élhetőbb »Kertváros« létrehozása. Az itt élők a jelenleginél többet érdemelnek. Természetesen az ÖPE nem egyedül indul a választásokon. A Fidesz-KDNP pártszövetséggel karöltve szeretnék leváltani a jelenlegi városvezetést. Ez a szövetség a polgári értékek képviselete okán természetes. Engem elsősorban a helyi érdekek szolgálata, a pécsiség érzésének erősítése, s az érdekel, hogy szeretett városunk az elmúlt idők pangását követően ismét dinamikus város legyen, s jó legyen pécsinek lenni!” – írja most közéleti terveiről a tanár a közösségi oldalon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk