„Kegyelmi ügyben a miniszterelnök már elmondta a véleményét”

  • narancs.hu
  • 2024. február 13.

Belpol

A miniszterelnök eddig nem fűzött hozzá semmit, hogy Novák és Varga lemondott. 

„A kegyelmi ügyben a miniszterelnök már elmondta az álláspontját” – reagált az atv.hu-nak Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke. 

Azt a kérdést tette fel a portál, hogy Novák Katalin hivatalosan is lemondott az államfői posztról, és azt megküldte az Országgyűlésnek, Orbán Viktor miniszterelnök hogyan kommentálja Novák Katalin lemondását és mikor teszi meg a jelölését  – a Fidesz elnökség javaslata szerint – az új államfő személyére?

„A kormányzati munka a megszokott rendben folyik” 

– hangsúlyozta Havasi Bertalan a válaszában.

Orbán Viktor legutóbb akkor nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, amikor alkotmánymódosítást jelentett be. 

Nem sikerült tehát többet kihozni a sajtófőnökből, pedig nem csak Novák Katalin és Varga Judit lemondása történt az elmúlt napokban, hanem például Varga volt férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója többször és több fórumon is rendszerkritikus állításokat tett. 

Továbbá Balog Zoltán széke is meginogott, ugyanis az államfő tanácsadójaként támogatta, hogy kegyelmet kapjon K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkezett a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. 

Frissítés: Havasi Bertalan a Telex megkeresésére azt nyilatkozta reagálva Balog Zoltán döntésére, hogy: „Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?