„Kegyelmi ügyben a miniszterelnök már elmondta a véleményét”

  • narancs.hu
  • 2024. február 13.

Belpol

A miniszterelnök eddig nem fűzött hozzá semmit, hogy Novák és Varga lemondott. 

„A kegyelmi ügyben a miniszterelnök már elmondta az álláspontját” – reagált az atv.hu-nak Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke. 

Azt a kérdést tette fel a portál, hogy Novák Katalin hivatalosan is lemondott az államfői posztról, és azt megküldte az Országgyűlésnek, Orbán Viktor miniszterelnök hogyan kommentálja Novák Katalin lemondását és mikor teszi meg a jelölését  – a Fidesz elnökség javaslata szerint – az új államfő személyére?

„A kormányzati munka a megszokott rendben folyik” 

– hangsúlyozta Havasi Bertalan a válaszában.

Orbán Viktor legutóbb akkor nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, amikor alkotmánymódosítást jelentett be. 

Nem sikerült tehát többet kihozni a sajtófőnökből, pedig nem csak Novák Katalin és Varga Judit lemondása történt az elmúlt napokban, hanem például Varga volt férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója többször és több fórumon is rendszerkritikus állításokat tett. 

Továbbá Balog Zoltán széke is meginogott, ugyanis az államfő tanácsadójaként támogatta, hogy kegyelmet kapjon K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkezett a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. 

Frissítés: Havasi Bertalan a Telex megkeresésére azt nyilatkozta reagálva Balog Zoltán döntésére, hogy: „Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.