Kényszerítés ügyében nyomoznak Tóth Csaba feljelentésére

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 28.

Belpol

Tóth Csaba azt mondta, megfenyegették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján folytat nyomozást kényszerítés bűntett miatt, az ügyben 2021. augusztus 12-én egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként - írja a 24.hu. 

A lap az előválasztástól visszalépett szocialista Tóth Csaba által említett feljelentésre kérdezett rá a hatóságoknál, ugyanis az MSZP-s politikus a visszalépését bejelentő sajtótájékoztatón elmítette az ügyet.

"Azzal fenyegettek meg, hogy ha nem szállok ki a politikából, akkor megölnek. A rendőrség szerencsére megtalálta a tettest, és lezárta a nyomozást" - mondta akkor.

A hatóség tájékoztatásából kiderül, hogy a nyomozást azonban még nem zárták le, az eljárás folyamatban van. A lap hozzáteszi, hogy a Büntető Törvénykönyv meghatározása szerint kényszerítés három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és akkor valósul meg, amikor valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerítenek, hogy olyat tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, ami jelentős érdeksérelmet okoz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk