Tóth Csaba bejelentette visszalépését

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 27.

Belpol

Visszalép az előválasztási jelöltségtől, mandátuma lejárta után visszatér az üzleti életbe.

Az MSZP zuglói jelöltje hétfőn sajtónyilatkozatot olvasott fel, amely szerint nem folytatja az előválasztási küzdelmet, visszalép a jelöltségtől. Tóth Csaba bár elvileg sajtótájékoztatót tartott, lényegében felolvasta közlendőjét, mely szerint szövetségesei szerinte hátba támadták, és emiatt inkább visszatér az üzleti életbe. A nyilatkozat felolvasását követően arra nem volt mód, hogy az újságírók kérdéseket tegyenek fel neki.

A Tóth Csaba jelöltsége körüli vita a hétvégén vett komoly fordulatot. Előbb Karácsony Gergely jelentette be a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán, hogy nem támogatja az MSZP politikusát.

Szombaton aztán már a DK, a Jobbik és a Párbeszéd is kihátrált mögüle. Az őt jelölő MSZP biztosította a további támogatásáról.

Tóth azt mondta, parlamenti mandátuma hátralévő idejében a zuglóiakat fogja képviselni, mert „képviseletre van szükségük”. Ő viszont ilyen körülmények között már nem tudná képviselni Zuglót.

Tóth Csaba visszalépésével lényegében az előválasztás eredményétől függetlenül egyértelmű, hogy Hadházy Ákos lesz a zuglói (Budapest 8. egyéni választókerület) körzetben az ellenzék jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson. Tóth Csaba 2014 óta képviseli a kerületet az Országgyűlésben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk