Képviselői csoport alakult a parlamentben az LMBTQ emberekért

  • narancs.hu
  • 2022. október 12.

Belpol

A frakcióközi csoportban ellenzéki képviselők vesznek részt.  

21 taggal megalakult az LMBTQ emberekért dolgozó képviselői csoport a Parlamenten – közölték az ellenzéki pártok. 

A közlemény szerint a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Momentum és az MSZP képviselői csatlakoztak a munkacsoporthoz, olyan országgyűlési képviselők, akik elkötelezettek az LMBTQ emberek érdekeinek képviseletéért.

Bedő Dávid, a Sokszínű Magyarországért – Országgyűlési képviselőcsoport az LMBTQ-emberekért elnöke elmondta: az első ciklusban a képviselői csoport fő fókusza az LMBTQ-szakpolitika és a politikai élet és a civilek közti hídépítés lesz.

A Budapest Pride azt közölte, előremutatónak tartja, hogy a képviselői csoport politikai képviseletet kíván nyújtani a magyarországi LMBTQ közösségnek, elismerve, hogy az elmúlt évek ben súlyosan megnyirbálták az LMBTQ emberek jogait, és remélik, hogy hatékony és eredményes évek állnak a képviselői csoport előtt, és hogy a megalakulásuk inspirálni fog más sérülékeny kisebbségekért vagy fontos társadalmi ügyekért tenni akaró politikusokat, hogy ilyen tematikus, pártokon átívelő munkacsoportot hozzanak létre. 

A csoporthoz várják, ha akar még valaki csatlakozni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk