Félmillió helyett csak 20 ezer forint bírságot kell fizetnie Hoppál Péternek

  • narancs.hu
  • 2022. október 12.

Belpol

A választási kampány idején kihúzta a konnektorból az ellenzék kivetítőjét, de a Nemzeti Választási Bizottságnak megesett rajta a szíve.   

Félmillió forintról 20 ezerre mérsékelte a választási bizottság a fideszes politikus pénzbüntetését, amiért kihúzta a kampányban Pécs főterén az ellenzék kivetítőjét a konnektorból – írja a hvg.hu

Hoppált a területi választási bizottság még március 31-én marasztalta el, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból a pécsi Széchenyi téren. Az ügy miatt Mellár Tamás, a másik képviselő tett panaszt, a területi választási bizottság pedig megállapította, hogy Hoppál az ellenzéket “népszerűsítő kampányeszköz működését biztosító tápkábel áramforrásról történő lecsatlakoztatásával megsértette a választási törvény szerinti jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét, emiatt eltiltja a további jogsértéstől és 500 ezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezi”.

Hoppál cselekedete indoklásaként később közleményében azt írta:

„lépni kellett, hogy megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát”.

Közlése szerint tettével elnémította „azt a hazugságözönt”, amely a kivetítőből folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat.

Hoppál elismerte a jogsértést, viszont fellebbezett a döntés ellen és a bírság összegének mérséklését kérte. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 7 igen és 5 nem szavazattal végül

20 ezer forintra mérsékelte Hoppál Péter bírságának összegét, vagyis elengedték annak 96 százalékát.

Hoppál büntetésének mérséklésére Sasvári Róbert NVB-tag, azóta az NVB új elnöke (korábban az Országos Választási Bizottság Fidesz-delegáltja) tett javaslatot, míg a testület fideszes delegáltja, Sárhegyi Zoltán – akinek ügyvédi irodáját minisztériumok, állami szervek sok megrendeléssel látják el – a bírság 0 forintra való mérséklését javasolta. A testület MSZP-s delegáltja, Litresits András mindössze 499 ezerre mérsékelte volna a félmilliós bírság összegét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk