Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi politikusa lehet a párt új társelnöke

  • narancs.hu
  • 2018. május 2.

Belpol

Vidéki hálózatot építene, és állítja, hogy nem lesz Ungár Péter strómanja.

Az Azonnali készített nagyinterjút az LMP pécsi politikusával, Keresztes László Lóránttal, aki a lapnak elmondta: pályázik a társelnöki tisztségre.

A politikus szerint az LMP célkitűzései a kezdetektől fogva ugyanazok, ezért ebben nem ért egyet Schiffer Andrással: „Éreztem, hogy megjelent egy olyan politikai alternatíva, amely semmilyen módon nem hozható kapcsolatba a régi politikai elitekkel, az MSZP-vel és a Fidesszel. Ez, és az LMP akkori célkitűzései azóta nem változtak meg. Ebben nem értek egyet Schiffer Andrással: az LMP nem egy kilúgozódott párt, hanem megőrizte az elveit.”

A miért lesz jó az LMP-tagoknak és a választóknak, ha Keresztes lesz a társelnök kérdésre a politikus azt mondta: „Nagyon régi motoros vagyok a pártban, és vidéki nagyvárosi politikus. Nem a fővárosban élek, és ez így is marad azzal együtt, hogy parlamenti képviselő leszek: itt fogok maradni Pécsen. Tehát egy kicsit más szemszögből látom az országot: egy olyan térségből, amely vesztese volt az elmúlt évtizedeknek. Elkötelezett vagyok amellett, hogy kiépítsük az LMP vidéki hálózatát.”

2014-ben még Schiffer mellett

2014-ben még Schiffer mellett

Fotó: MTI – Sóki Tamás

Azt pedig cáfolta, hogy Ungár Péter strómanja lenne vagy lesz, ha vezető pozícióba kerül a párton belül: „Senkinek nem voltam és nem is leszek a strómanja. Akik ismernek, azok tudják, hogy én erősen és céltudatosan képviselem azokat az elveket, amiket vallok. Képes vagyok a döntéseimet önállóan meghozni, ugyanakkor tudok és akarok is csapatban játszani.”

Az LMP tisztújító kongresszusa május 26–27-én lesz.

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?