Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, számoljon el a kampánypénzzel

  • narancs.hu
  • 2022. május 20.

Belpol

Kiemelte, az adományozók pénzét más célra felhasználni, például abból pártot alapítani, lopás.

Nyílt levelet írt Kész Zoltán a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja Márki-Zay Péternek

"A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűrőd a lopást, mélyen egyetértettem" – kezdi levelét Kész. 

Majd közli, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszi függővé vezetőségi tagságának fenntartását, hogy még ebben a hónapban Márki-Zay "rendesen" elszámol a kampánypénzzel. "Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz."

Kiemelte, hogy "az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el".

Kész Zoltán mellett a napokban a Mindenki Magyarországa Mozgalom több vezetője is közölte, hogy nem támogatják Márki-Zay Péter pártalapítási ambícióit. Kész azt mondta, nem híve annak, hogy Márki-Zay Péternek most pártot kellene csinálni. Úgy fogalmazott,

van hely a palettán egy új párt, vagy szervezet számára, de azt nem Márki-Zay Péternek kell vezetnie, hiszen ő és az ellenzék is súlyos vereséget szenvedett a választáson.

(Facebook/Kész Zoltán)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?