Kiakadt a sakknagymester: „Hihetetlen körülmények között kell játszani”

  • narancs.hu
  • 2018. december 2.

Belpol

Almási Zoltán a Facebook-on fakadt ki.

„Hihetetlen hogy a magyar NB1-ben olyan körülmények között kell játszani, mint 30 éve a megyei csb-n! Zajos terem (nem kicsit)! 5-10 másodpercenként, elmegy egy autó az ablak alatt, mivel az épület (bár inkább kocsma jellege van!) mellett 3 méterrel megy a fő út! Hely, annyi nincs az asztalon, hogy az ember letegyen egy banánt, épp hogy a játszmalap elfér. A szék, pedig szerintem a régi átkos rendszerből maradt itt, mert a derekam középiéig ért, és a fa üléstámla nem kicsit törte a hátam” – írta a Facebookra Almási Zoltán nyolcszoros magyar sakkbajnok.

Nem ez az első eset, hogy a sportoló kiakadt: korábban azt írta, hogy a Sakkszövetség annyira jól lobbizott, hogy egész évben nem volt fizetésük, az olimpiára pedig nem szereztek támogatást.

„A legnagyobb 'köszönet' illeti Magyarország kormányát , akik valószínű politikai indíttatásból szintén nem adtak pénzt a Sakkolimpiára és a magyar sakknak, miközben év végén minden sportágnak kiosztották az éves támogatást” – írta akkor, amiről a 444.hu számolt be részletesen.

Figyelmébe ajánljuk